7 dingen waar je naar moet kijken bij de aanschaf van een nieuwe printer

1. Inkjet of laser

Hoewel er tegenwoordig niet veel prijsverschil meer is, moet u nadenken over het soort inkt dat u wilt gebruiken. Toners en inktpatronen kunnen verschillen in budget, dus kies er een die het beste bij u past.

2. Hoeveel functies wil je hebben?

Sommige bedrijven zijn tevreden met een printer en een fotokopieerapparaat, terwijl anderen misschien een alles-in-één printer willen waarin u kunt scannen, faxen, printen en fotokopiëren.  Ga na wat uw kantoor vaak gebruikt, en wat voor bestaande apparatuur u hebt om te beslissen. Als u bijvoorbeeld al een scanner heeft, dan heeft u waarschijnlijk geen printer/scanner nodig. Xerox printers hebben vaak erg veel functies, als je hier naar op zoek bent is dat dus een goede keuze.

3. Beeldkwaliteit

Denk na over wat uw behoeften zijn bij het afdrukken van afbeeldingen. Ben je een ontwerpbureau dat hoge kwaliteit moet printen om hun klanten ontwerpen van werk te laten zien, of ben je een schrijfbureau dat alleen tekst hoeft te printen? Het zou zonde zijn als u afbeeldingen van hoge kwaliteit nodig hebt, maar een printer van mindere kwaliteit hebt gekocht.

4. Afdruksnelheid

Denk na over de hoeveelheid papier die u wilt printen. Hoe meer je nodig hebt, hoe groter de kans dat je waarschijnlijk een snellere printer wilt.

5. Connectiviteit

Bent u geobsedeerd door draadloze verbindingen, of kan het u niet schelen? Wilt u printen vanaf uw mobiele apparaat, of volstaat een gewone computerverbinding?

6. Papierverwerking

Afhankelijk van het soort papier dat u wilt gebruiken, zult u specifieke printers moeten aanschaffen voor de job. Iemand die vooral op cardstock en fotopapier wil printen, zal uiteraard een andere printer nodig hebben dan iemand die op gewoon blanco papier wil printen. Vergeet ook niet welke papierformaten u wenst. Als je op grotere stukken papier moet printen, koop dan geen printer die duidelijk te klein is voor de job.

7. Kantoorgrootte

Als je op kantoor veel onderweg bent met een laptop, kun je een draagbare printer overwegen. Anders, als je wat extra ruimte hebt en afhankelijk van de afdrukkwaliteit, kun je je gemakkelijk een grotere veroorloven.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *