Zo houd je jouw huid goed gehydrateerd

Beauty

We willen vooral in deze koude dagen onze huid zo goed mogelijk beschermen. Vooral nu is de kans veel groter dat je sneller een droge huid krijgt. Daarnaast krijgen we veel reclames te zien met tientallen producten die zogenaamd allemaal even goed zouden werken. Maar hoe weten we welke producten nou wel echt werken en wat überhaupt werkt om een gehydrateerde huid te krijgen? Gelukkig zijn er veel dingen die we zelf kunnen doen om dit te voorkomen en onze huid goed gehydrateerd te houden, hier lees je wat voor dingen dat zijn. 

Tips voor thuis 

Er zijn een hoop tips om een gehydrateerde huid te krijgen die heel makkelijk zijn om te volgen. Wanneer je praat over een gehydrateerde huid kan water natuurlijk niet ontbreken. Genoeg water drinken is daarom het allerbelangrijkste om te doen! Het is ontzettend goed voor je lichaam en houd het dan  ook goed gehydrateerd. Een goede voeding is daarnaast ook erg belangrijk. Vooral voedingsmiddelen zoals spinazie, zalm, olijfolie en avocado hebben allemaal een hydraterende werking. Om je lichaam nog even een extra zetje te geven kun je ook voedingsmiddelen nemen die Omega-3 bevatten.  

De juiste producten 

Je zult vast al van de reclames en het gigantische aanbod bij de drogist merken dat er veel producten zijn die voor een gehydrateerde huid zouden zorgen. Toch werkt niet elk product even goed bij iedereen of is een product wellicht helemaal niet goed. Je kunt online altijd even checken welke producten vaker getest zijn en wat de aanraders zijn. Vaak werken de meer natuurlijke producten wel beter. Vooral de lijnen van Mesoestetic werken daadwerkelijk hydraterend. Kijk vooral naar wat voor producten jij prettig vind.  Er zijn ook bepaalde oliën die helpen om je huid goed te hydrateren. Smeer je huid bijvoorbeeld in met kokosolie of amandelolie. Vooral deze oliën zorgen ervoor dat het vocht wordt opgeslagen in je huid.  

Geef een antwoord