Make-up handleiding – een stap voor stap gids over hoe make-up als een pro te doen

Make-up handleiding – een stap voor stap gids over hoe make-up als een pro te doen

Beauty, Vrouwen

De kracht van make-up valt niet te ontkennen. Onze favorieten producten helpen ons om onze beste eigenschappen te verbeteren en beautylooks te creëren waar we van houden. De beste make-up routines helpen veel vrouwen om hun zelfvertrouwen omhoog te krijgen. Een vrouwenblog vinden over make-up is dan ook niet zo moeilijk! Maar wat is nu eigenlijk de beste make-up routine? Veel van ons weten er eigenlijk niks van af en doen maar een dotje. Voordat we doorgaan naar de stap voor stap gids, willen we benadrukken dat het belangrijk is om goede producten te selecteren die bij je huidtype passen. Koop écht geen foundation voor een vette huid als je een droge hebt. Snel last van je ogen? Zoek naar de beste mascara gevoelige ogen. Belangrijk!

Stap 1: Vochtinbrengende crème en primer

Je wilt je gezicht goed hydrateren voordat je make-up aanbrengt. Je producten zullen dan namelijk beter in je huid opgaan. Breng vervolgens een primer aan, want het helpt niet alleen om je gezicht gehydrateerd te houden, het zorgt er ook voor dat je make-up veel langer blijft zitten.

Stap 2: Breng foundation aan

Het aanbrengen van foundation zorgt ervoor dat je gezicht en hals een gelijkmatige, natuurlijk uiterlijk hebben. Je kunt kiezen uit een vloeistof, poeder of room soort. Test ze eens uit en kijk wat je het fijnst vindt!

Stap 3: Verbergen met een concealer

Velen van ons hebben last van donkere kringen onder onze ogen. Je kunt bij probleemgebieden daarom concealer aanbrengen, vooral in de vorm van een driehoek onder je ogen. Deze driehoekige applicatie helpt je donkere kringen te verbergen, terwijl je huid er natuurlijker en egaler uitziet en de aandacht naar je ogen trekt.

Stap 4: Contouren, highlight en blush

Highlight en contouren zijn snelle, eenvoudige handelingen die je helpen jouw make-upgame naar een geheel nieuw niveau te tillen. Breng de highlighter, op basis van crème of vloeistof, aan op je jukbeenderen, wenkbrauwbeenderen, op de cupidoboog en je kin. Vervolgens veeg je de contour op je wangen, voorhoofd en langs de zijkanten van je neus. Meng hiernaast alles perfect en breng de blush aan op de appels van je wangen en strek het uit tot aan de slaap.

Stap 5: Tijd voor de ogen en lippen

Vul je wenkbrauwen in met een oogpotlood voordat je verder gaat met de oogschaduw. Geef je oogmake-up de vereiste afwerking met eyeliner en/of mascara. De ogen zijn een plek waar je echt je creativiteit kunt laten zien. Dus ga je gang en zet je creatieve pet op en beperk jezelf niet! Als laatste kun je een rode, roze of een andere kleur naar keuze lippenstift aanbrengen. Gebruik een fixeerpoeder of spray om je make-up langer op zijn plaats te houden en je bent er klaar voor!

Geef een antwoord