Hoe u thuis de perfecte manicure kunt uitvoeren

Beauty, Vrouwen

Er is nooit een slecht moment om je manicure thuis onder de knie te krijgen. Het lakken van uw eigen nagels geeft niet alleen veel voldoening, het kan ook therapeutische voordelen hebben. Maar zelfs als je toegewijd bent om zelf een manicure uit te voeren, kan het moeilijk zijn om thuis dezelfde resultaten te krijgen als in de salon. Tussen chippen, kromtrekken en vlekken kan er veel misgaan. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om zelf een Insta-waardige manicure te krijgen; het vergt slechts een beetje oefening en een goede methode. Het enige dat nodig is, zijn 10 eenvoudige stappen.

Stap 1: Maak je nagels schoon met nagellakremover.

Om thuis een geweldige manicure te krijgen, doe je net als de profs door evenveel tijd te besteden aan het voorbereiden van je nagels als aan het polijsten. Dat betekent beginnen met een goede nagellak remover. Het verwijdert snel alle nagellak (zelfs glitter) en heeft essentiële voedingsstoffen om je nagels te versterken en je nagelriemen te hydrateren. Zelfs als je geen nagellak hebt, wil je toch een watje met remover over elke nagel halen om olie of vuil te verwijderen dat je nagellak zou kunnen vervormen. Vergeet daarna niet uw handen te wassen met water en zeep.

Stap 2: Knippen en vijlen.

Knip indien nodig eerst de nagels. Vijl vervolgens voorzichtig in één richting om uw nagels vierkant, rond of ergens ertussenin te krijgen. Poets tot slot de bovenkant en zijkanten van je nagels lichtjes met een polijstblok om een ​​glad oppervlak te creëren.Als je niet polijst, kunnen de natuurlijke oliën in je nagels zich ophopen, waardoor er resten van de manicure achterblijven. Het polijsten van je nagels is als het poetsen van je tanden – het wordt helderder, het laat nagels er jeugdiger uitzien en het verwijdert ribbels.

Stap 3: Duw je nagelriemen terug.

Bereid je nagelriemen voor met nagelriem verwijderaar – zorg ervoor dat het geen olie of balsem is – om de dode huid op te lossen en het gebied zachter te maken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn nagelriemolie en nagelriem verwijderaars niet hetzelfde en kunnen ze ook niet door elkaar worden gebruikt. Oliën helpen hydrateren, terwijl verwijderaars werken als een exfoliërende behandeling voor je nagelbedden. Duw vervolgens voorzichtig terug met een bokkenpootje.

Stap 4: Exfolieer je handen.

Exfolieer handen, polsen en onderarmen met een scrub die dode huidcellen verwijdert en vocht aanvult. Pak je oranje stok opnieuw om vuil voorzichtig van onder de nagels te verwijderen. Was daarna de handen en droog ze grondig af.

Stap 5: Bevochtig uw handen en nagelriemen.

Bevochtig nu uw handen om te voorkomen dat u later bijna droge nagellak uitdroogt. Grijp de kans om uzelf een mini-handmassage te geven – alleen omdat u niet in een spa bent, betekent niet dat u geen minuut kunt ontspannen. Om het af te maken, veeg je elke nagel af met nagellakremover om resten te verwijderen.

Geef een antwoord