Gezonde huid? 3 tips om dat te bereiken!

Beauty, Vrouwen

Iedereen wil wel een gezonde huid. En iedereen loopt met zijn of haar huid ook weer tegen andere uitdagingen aan. Bij de een is de huid vaak geïrriteerd en bij de ander eerder droog of vet. Voordat je actie gaat ondernemen is het dus van belang om te kijken welk huidtype je hebt. Op basis daarvan kun je je behoeftes bepalen. Soms is de oplossing eenvoudiger dan je denkt. Zo kan alleen al vegan make up wonderen doen.  In dit artikel vind je 3 tips voor een gezonde huid.

1: Go vegan met producten

Een echte aanrader voor een gezonde huid is het gebruik van vegan middelen. Een goed voorbeeld daarvan is vegan make up. Daarmee heb je minder snel een geïrriteerde huid. Over het algemeen is je huid met vegan make up minder snel droog en minder snel vet. Ook als je een gevoelige huid hebt kan vegan make up een geschikte optie zijn. Op de lange termijn kan vegan make up ook een soort anti aging werking hebben. Beter voor de mens en het milieu dus.

2: Zorg voor meer luchtvochtigheid

Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat je bij een droge huid een aroma diffuser kunt gebruiken. Dit apparaat zorgt voor meer luchtvochtigheid. Bekijk wel goed welke diffuser de beste aroma diffuser is voor jouw huidtype.

3: Reinig je huid geregeld

Een tweede tip is het reinigen van je huid. Zonder dat je het door hebt kunnen er gedurende de dag aardig wat vuiltjes op je huid komen. Dit kan poriën doen verstoppen. Probeer daarom met enige regelmaat je huid te reinigen. Vooral je gezicht. Als je dit dagelijks doet ben je er zeker van dat je huid erop vooruit gaat. Je kunt dit met water doen of met een reinigingsmiddel. En als je make up op hebt, zorg er dan voor dat je dit elke dag er ook weer af haalt.

Geef een antwoord