Een wetenschappelijk bewezen skin care routine

Een wetenschappelijk bewezen skin care routine

Beauty, Vrouwen

Huidverzorging kan een heerlijk momentje voor jezelf zijn. Maar met de juiste producten en routine kan het ook echt een verschil maken voor je huid. Mesoestetic is een merk wat zulke producten maakt. Als hun producten zijn gemaakt op basis van wetenschappelijk onderzoek. We lichten graag een paar van hun producten uit waar je een fijne routine mee kunt vormen.

Micellar biphasic

De basis van elke huidverzorgingsroutine is het schoonmaken van het gezicht. Dit kan met een cleanser of een micellair water zoals deze. Deze micellair water is een bi-fase make-up remover. Dat houdt in dat het micellaire ingrediënten combineert met plantaardige olie om op zachte wijze make-up te verwijderen of het gezicht gewoon te reinigen. De ingrediënten zijn zorgvuldig gekozen. Zo is het bijvoorbeeld rijk aan omega 6 wat elasticiteit en gladheid geeft aan de huid.

Eye contour

Dit merk heeft ook verschillende soorten oog crème. Omdat iedereen een eigen huidtype heeft zal niet elke oog crème voor iedereen geschikt zijn. Dit moet je dus persoonlijk kiezen of je laten adviseren voor een schoonheidsspecialiste. Wel kan iedereen profiteren van een oog crème. Omdat de huid rondom de ogen dunner is dan de rest van het gezicht verdient dit speciale verzorging. Ook kun je hier soms meer vocht vast houden of kun je hier verkleuring hebben. Allemaal kenmerken die speciale verzorging verdienen. Een goede oog crème hoort dus absoluut in een goede skin care routine.

Dagcrème

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar de lijst kon echt niet compleet zijn zonder deze toch even te benoemen. Hier geldt wederom dat je de crème moet personaliseren naar jouw huid, maar deze stap kun je zeker niet overslaan. Ook niet als je een vette huid hebt!

Serum

Als laatst een stap die echt niet essentieel is, maar wel erg prettig. Vooral als je wat specifieke huidproblemen hebt kan een serum hierbij helpen. Dit zijn eigenlijk heel geconcentreerde behandelingen in een kleine ampul. Deze gebruik je meestal een keer per week, maar lees vooral de beschrijving van het specifieke product. Bij dit soort ampullen is het zeker belangrijk om voor een goed merk te kiezen. Goedkopere ampullen neigen nog wel eens vol te zitten met ‘nutteloze’ ingrediënten zoals parfum en alcohol. Dat helpt je huid zeker niet.

Geef een antwoord