Deze ingrediënten horen niet thuis in een milieuvriendelijke shampoo

Een milieuvriendelijke shampoo

Een milieuvriendelijke shampoo is een shampoo die is gemaakt met respect voor het milieu en de natuur. Er zijn een aantal ingrediënten die vaak worden gebruikt in reguliere shampoos, maar die niet milieuvriendelijk zijn en daarom niet in een milieuvriendelijke shampoo thuishoren. Laten we eens kijken naar een aantal van deze ingrediënten:

SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate)

SLS en SLES zijn schuimmiddelen die vaak worden gebruikt in shampoo, douchegel en wasmiddel. Hoewel ze effectief zijn als schuimmiddel, kunnen ze irritatie veroorzaken aan de huid en ogen. Bovendien zijn SLS en SLES afvalproducten van de olie-industrie en kunnen ze bijdragen aan waterverontreiniging als ze in het milieu terechtkomen.

Parabenen

Parabenen zijn chemische conserveermiddelen die worden gebruikt om de houdbaarheidsdatum van producten te verlengen. Ze kunnen echter oestrogeen-achtige effecten hebben op het menselijk lichaam en kunnen mogelijk borstkanker veroorzaken. Het is daarom gezonder om een shampoo zonder parabenen te gebruiken.

Synthetische kleurstoffen en parfums

Veel shampoos bevatten synthetische kleurstoffen en parfums om ze aantrekkelijker te maken voor de consument. Helaas kunnen deze chemische stoffen allergische reacties veroorzaken en kunnen ze mogelijk schadelijk zijn voor het milieu als ze in het water terechtkomen.

Dierlijke bijproducten

Sommige shampoos bevatten dierlijke bijproducten, zoals tallow (vet van runderen) en lanoline (wolvet). Hoewel deze ingrediënten effectief kunnen zijn voor het verzorgen van het haar, kunnen ze afkomstig zijn van dieren die niet op een humane manier zijn behandeld.

Waar je naar moet kijken bij het kopen van een shampoo

Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke shampoo, is het belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen en te zoeken naar shampoos die deze schadelijke ingrediënten niet bevatten. Kijk bijvoorbeeld naar shampoos gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zoals biologische planten- en bloemenextracten, en shampoos die zijn gecertificeerd als veganistisch en dierproefvrij. Deze shampoos zullen niet alleen beter zijn voor je haar en hoofdhuid, maar ook voor het milieu. Kijk op www.shampoobars.nl voor milieuvriendelijke shampoos.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *